Torre Argentina

På ein liten piazza ikkje longt fra piazza venecia i Roma finne du et spesielt hjem. I ruinene kose det seg nogen dyr i varmen, og his du ser nermare itte ser du at det e et lite hus i eine enden.  her på denna piazzaen bur det nemlig flere hundre kattar.

Når me kom låg det kattar øvealt og koste seg i varmen.

I italia e kastrering ikkje noge som e lika vanlig som i Norge. derfor når ein katt får mange kull med kattungar e det mange som bara legge de utpå gatå for at de ska bli kvitt problemet. ei hukatt kan gjennom 5 år produsera 25000 kattar! dvs. hu får kattungar som igjen får kattungar osv.

Detta va ein liten nyskjerrige katt  på rundt 1 år.

Grunnleggarenen a hjelpesenteret, Lia Dequel og Silvia Viviani starta hjelpearbeidet i 1994. då va antallet kattar 90, men det økte fort då folk ikkje har penger te kastrering, og mange bara dumpa kattane sine der når de begynnte å dra på årå eller blei syke. De har aldri fått nogen økonomisk støtte fra staten, og arbeidet som folk gjør der e frivillig. i 1 år jobba de primitivt nere i ruinene då de hverken hadde adgang te strøm eller vann, men ein dag kom ei flott dama med navn Molga salvalaggio og knytta de te AICAP som e ein italiensk dyrevernsorganisasjon. for første gong fekk de støtte med  bur og vaksiner.

16 år gammal katt som blei forlatt av eigarene for ein ny yngre katt.

Fordelen med å ver på Torre Argentina va at det kom mange turistar for å se på ruinene. itte kvart va det o mange som valgte å komma å se på kattane og støtta de med donasjonar og frivillig arbeid. Nå, 15 år seinare e det mange som jobbe frivillig, de får mange donasjonar og de har o nå¨omvisning for ein liten penge.

Denna flotte Katten e blind og like seg best inne i buret. men pga. skjelettsmerter ved for lite aktivitet må hu allikavel vera et par timar kvar dag utenfor.

Inne i hjelpesenteret e der ein avdeling for syke og handikappa kattar. her får de o medisinsk hjelp og vaksiner. Katten på bilde øve hadde f.eks vore der i 2 år og sko nå bli adoptert te ein familie. senteret sin visjon e at Alle dyr ses på som omplasserbart uansett om det e handikappa, sykt eller gammalt. Så hvis du ønske deg ein Katt fra Torre argentina e det faktisk mulig å få an te Norge. ein aen ting som e mulig e fjernadopsjon der du betale ein liten sum kvar mnd. for å hjelpa te.

Denna flotte katten har bara 3 bein. men klare allikael på mirakuløst vis og bevega seg som de andre kattane gjør.

Har du et hjem te meg?

Detta va ein katt som a ganske så rebellsk av seg, derfor va han ein periode inne for å se om de fekk roa han ner.

Deta her va «sjefen» på senteret, einaste katten de sa me måtte ver forsiktige med.

Så e du i Roma, Ta turen innom Largi di Torre Argentina! finne du ruinene finne du kattane. hvis ikkje, Ta turen innom hjemmasiå deiras.

Reklamer

15 thoughts on “Torre Argentina

  1. Åh blir helt satt ut av sånt. Tenk at et dyr ikke betyr mer for noen mennesker i verden. At noen kan «bytte ut» katten sin, mot en annen katt. At noen klarer å sette kattunger på gaten og sånt. Fatter det ikke. Bra at de har fått til dette senteret da, er nok til kjempestor hjelp! 🙂

  2. Det var fryktelig mange løskatter på hotellet vi bodde på på Gran Canaria i vinter, men de var så utrolig pene og velstelte. Hotellet valgte å passe på kattene fordi de innså at de ikke blir kvitt dem, og de hadde ikke lyst å ha katter som bar på sykdommer etc blandt gjestene. Dessuten var det mange barn som bodde på hotellet, og da er det greit å slippe å bekymre seg for at barna skal klappe på katter med lopper etc, så vi koste oss masse med kattene vi 🙂

  3. Så mange nydelige katter ❤ Fantastiske mennesker som driver dette stedet! 🙂 jeg skulle virkelig ønske at flere forstod viktigheten av å kastrere kattene sine, ikke minst i andre land hvor dette ikke er vanlig praksis.

  4. Det er synd at sånne tiltak må iverksettes syns jeg. Men når det først er sånn, så syns jeg jo det er bra at noen bryr seg 🙂 Mange fine katter der tenker jeg.

  5. Så flott et tiltak! Men man kan også hjelpe katter her hjemme ved å adoptere fra dyrebeskyttelsen. Altfor mange triste skjebner her i landet også 😦

  6. Åhh, dette innlegget likte jeg Astrid! Jeg elsker katter, og hver gang jeg er i utlandet får jeg meg noen nye venner.. Det er så leit å se hvordan katter virkelig behandles som om de ikke har noen verdi i enkelte land! Vanvittig flott initiativ dette stedet her! Jeg kunne virkelig tenk meg å besøke det!!

  7. Tilbaketråkk: Mitt Roma « Astrid Katrine

  8. Tilbaketråkk: Reiseguide til Roma | Astridhjerte

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s