Reiseguide til Roma

Roma. Byen med det rare i. Her finner du bygninger og ruiner fra romertiden men også et moderne byliv.

Transport. Metro er en veldig grei måte å komme seg rundt på, men i Roma er det bare to ruter,og de går ikke til de kjekkeste områdene. Derfor synes vi det var veldig greit med turistbussene. Taxi tok vi kun til og fra flyplassen, men jeg har allikevel noen tips. I Roma er det mange ulovlige drosjer og det er derfor greit med litt informasjon. De lovlige drosjene er hvite eller gule og har TAXI skilt på taket. De har også et nr og Roma på en av sidedørene. De ulovlige har en tendens til å komme mot deg og tilby at de kan kjøre deg over alt. Skulle du allikevel være uheldig må du IKKE betale før du ser du er på rett sted. Det har hendt at folk er blitt satt helt andre steder enn de skulle. Et annet tips er å vise på kartet hvor du skal slik at føreren ser at du vet hvor du skal og ca hvor langt det er, du ser at noen er så frekke at de kjører et par ekstra ganger rundt byen slik at prisen blir høyere.

Pantheon. Alle guders tempel. Pantheon er en av de mest bevarte og betydningsfulle bygningane i Romersk keiserarkitektur. Den fantastiske kuppelen tar nesten pusten fra deg.

Piazza san pietro. Petersplassen er den store piazzan utenfor peterskirken i vatikanet. Midt på plassen står ein stor obelisk som blei opprinnelig laget i Egypt. Her blir det veldig varmt og det fylles opp med mennesker midt på dagen , så jeg vil anbefale å besøke plassen før 10 eller etter 16.


Basillica di san pietro.
Peterskirken er en av de katolske kirkes patriarkbasilliker. Kirken er bygget over Caligula og Neros circus på vatikanhøyden.

Musei Vaticani. Vatikanemuseene er en samling av flere museer som ligger i det ene hjørnet av vatikanet. Rundt 4 millioner besøker museene årlig, og det bare øker fra år til år. Her var det flott! Vi hadde bestilt biletter på forhånd, noe som var lurt for da slapp vi en lang kø. Omvisningen tok to timer og sluttet i det sixtinske kapell.

Piazza di spagna. Spansketrappen i Roma består av  138 trinn og ble i sin tid finansiert av ein fransk diplomat. Her var det koslig å sitte i solnedgangen å ta en is.


Fontana di trevi.
Trevifontenen er den største i Roma, og er 26 m bred og 20 m høy! Hovedtemaet for fontenen er vannets tilstedeværelse over alt. Hvis du kaster en mynt over skulderen og i fontenen så bringer det lykke, og det blir sagt at man da vender tilbake til Roma.

Foro Romano er en av de største og mest kjente av keiserforaene i Roma.
Når man kommer inn i forum romanum er det akkurat som man går inn i en film fra romerriket. Guiden me hadde viste oss at noen av dørene også fungerer den dag i dag, etter 1700 år.

Palatino. Paletinerhøyden er den sentrale av romas 7 høyder, og det hevdes at det vra på denna høyden at  Roma blei bygd. Vi hadde en veldig fin dag på høyden. Det var fin utsikt og mange flotte arkeologiske funn.

Colosseum er et av de mest kjente byggverkene i verden, og det orginale navnet var Arena. Grunnen til dagens navn er fordi bygningen var så «colosseal». Visste du at Colosseum var pyntet med masse verdifulle gjenstander, men når pavemakten kom til makten tok de ned alt det fine for å bruke det på kirkene?


Torre Argentina
Et hjelpesenter for hjemløse katter. Her bor det flere hundre hjemløse katter som har det ganske så fint i ruinene. Du kan gå inn å hilsa på, og du kan også vere med på omvisning. Her er et innlegg om senteret.

Mercato di campo dei fiori. Koslig frukt, grønnsaks og matmarked på en fin liten piazza! Her møter du du italienerane på sitt beste.

Piazza Farnese. Etter varme dager i gatene var det fantastisk å komme her å sitte i skyggen og bare nyte livet.

Piazza Santa Maria in Trastevere. Flott piazza der lokale mennesker liker seg. Det gir en aen smak på Roma enn turiststedene.

Trastevere. Bydelen Trastevere viser en annen del av Roma enn det du har sett tidligere. Her finner du bohemene og de alternative. Her er maten fantastisk og butikkene søte.

Lido di Ostia. Er du i Roma på sommeren kan det bli svært varmt og da er det godt med en tur ut til kysten. Det går tog hvert 20 min og det er lett å komme seg frem.


Mat.
I Roma er det dessverre mye dårlig turistmat, så det er lurt å gjøre litt research på forhånd slik at man unngår dårlig mat. Et tips er å holde seg unna spisestedene rundt piazzaene og turistattraksjonene, og å heller finne steder i små bakgater hvor du også ser lokale folk. Aristocampo, Koslig spisested i Trastevere! Veldig god bruscetta. Pizza Alice, Her går du for rask, billig og god pizza. Otello, Her sitter man å spiser uten under blomster på en frodlig liten gårdsplass. Veldig god mat. Est! Est! Est!, en av byens eldste pizzeriaer. Her var det veldig god pizza.  Ristorante 4 colonne,
Her var det mye godt på menyen, men vi valgte is og bær i varmen.

Tips

 • Drikk masse vann! og istede for å kjøpe det dyre vannet fra butikkane, kjøp ei flaske og fyll på i kranene rundt i byen, det er godt rent vann og det e heit greit å drikke. Det kommer fra kilder oppi fjellene.
 • Reis utenfor sesongen. Når vi kom va det nok rett før de fleste begynnte med ferie, for det va mye mindre turister når vi kom enn når vi reiste hjem. I tillegg vil jeg anbefale å reise i påske eller på høsten, for da er det ikke så veldig varmt.
 • Kjøp biletter til vatikanet, colosseum osv. på forhånd!
 • Utforbi de store severdighetane står det «gladiatorer» som vil ta bilde med deg. Når du har tatt bilde vil de ha penger for det.
Reklamer

14 thoughts on “Reiseguide til Roma

 1. For et flott innlegg! Veldig lærerikt. Jeg håper at jeg skal kunne komme meg til Roma om ikke alt for lenge, og da kan dette bli veldig nyttig. Takk!:)

 2. lærerikt ja!! Så mye lureri overalt!!

  Vil gjerne til ca de fleste land i Europa og teste ut lokal mat. Skal helt klart høre på deg og dra på vår eller høst! Lite folk og kaldere, ja takk.

 3. Wow, flott innlegg! Mye arbeid bak et så godt og innholdsrikt innleg 🙂 Flink!

  sv: Kult å finne kjøkkenbord da! Fretex’ene her i sentrum i Trondheim har ikke så mye møbler, bare litt. Skal man ha sofa og store møbler må man 20 min ut av sentrum på den digre hoved-fretexen der.

 4. Jeg kjenner, i hjertet mitt, at det gjør vondt å se alle disse pene bildene av Roma! 😦 Sukkkk, jeg vil også dit -snart! Og bare fordi jeg drømmer meg bort i muligheten for Roma i ett semester har jeg lagret alle spisestedene, til senere bruk (: Åh, jeg er så misunnelig!

 5. Sv: På disse bildene har jeg bare brukt standard objektivet som fulgte med, om lyset ikke er helt umulig, bruker jeg helst M, hvor jeg selv setter shutterspeed og aperture, prøver helst å ta uten flash for da blir bildene finere, selv om det av og til er vanskelig i forhold til å få klare og ikke blurred images. Men lyset på Ikea var ikke så bra, så brukte no flash auto’n haha, funka da det 😉

  Og takk takk! 😀

 6. Roma virker bare helt fantastisk.
  fikk bare enda mer lyst til å reise dit jo mer jeg leste.
  spesielt om turistattraksjonene og spisesteder.

 7. Nå minte du meg på at jeg også burde legge ut bilder fra Roma (som jeg har lovt et par ganger..). hehee, får ta å gjøre det en gang jeg har lite nytt å skrive om!:D

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s