Hjelp de fattige i Ngaoundere

Vi er seks sykepleierstudenter som er i praksis på det protestantiske sykehuset i Kamerun via. Sykepleierutdanningen ved Høgskolen Stord/Haugesund. Sykepleierstudentene som var her i fjor samlet inn penger til et fond, for at de som ikke kan betale for egen behandling skal ha en mulighet til å søke om støtte. Dette vil vi gjerne fortsette med, og starter derfor en innsamlingaksjon den tiden vi er her.

Det protestantiske sykehuset i Ngaoundèrè styres av de pengene pasientene betaler for seg med. Disse pengene går til drift, lønn, reperasjoner og andre nødvendigheter.

I Kamerun er det dyrt å være syk, og det er ikke alle som har råd til behandling. Derfor har sykehuset et fond som kan brukes i spesielle tilfeller. For å kunne ha mulighet til å få penger fra dette fondet må pasientene oppsøke sosialkontoret på sykehuset og de gjør en grundig sjekk på om pasientene virkelig ikke kan betale for dette. Det er masse spørsmål, og sosialarbeiderene besøker pasientens hjem for å snakke med familie og å diskutere situasjonen. De som da virkelig trenger pengene får behandlingen de trenger eller evt. Støtte til å betale den behandlingen de trenger. Er det en akutt situasjon og sosialarbeiderene kjenner til pasienten betaler de.

Gir du 2 kroner har et barn nok smertelindring for en dag.
Gir du 13 kroner har 2 syke barn mulighet til å bli undersøkt på helsestasjonen.
Gir du 26 kroner har ein pasient mulighet til å bli innlagt på sykehuset.
Gir du 52 kroner har ei dame mulighet til å ligge på fødeavdelingen.
gir du 135 kroner får ei dame føde på sykehuset.

For ein Kamerunerser koster Malariabehandlingen rundt 50 000 Cefa som blir rundt 600 Nok. For oss norske høres det ut som smårusk, men det settes i perspektiv når kokken vår får 600 Nok i månedslønn, som er god lønn. Det er tilfeller der foreldre rett og slett ikke kan betale behandlingen for barna sine for de har 6 ande barn hjemme. Så det syke barnet dør.

ALLE PENGENE GÅR TIL BEHANDLING AV PASIENTER SOM IKKE HAR RÅD TIL DET SELV. INGENTING GÅR TIL ADMINISTRASJON OG OMKOSTNINGER. KONTOEN ER OPPRETTET AV OSS, OG FØRST NÅR INNSAMLINGEN ER AVSLUTTET BLIR PENGENE OVERFØRT TIL FONDET.

For dei som e interessert  e det Oppretta ein event på Facebook.

Kontonr: 8530.1086.755
Merk donasjon med bedrift eller navn.

Sette STOR pris på om folk Vil skriva om prosjektet på sin egen blogg!:)
ALLE KRONER TELLE!

Reklamer

3 thoughts on “Hjelp de fattige i Ngaoundere

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s