African time

Dokke har kasnje hørt om den afrikanske halvtimen? Me har heller blitt kjent med den afrikanske timen..

Her i Afrika e det nok av tid.

Me va nesten to timar forsinka når me kom te hovedstaden med flyet, og me va ganske stressa. tenk at han som venta på oss hadde venta i nesten 2 timar! Så me komme ut litt småstressa heile gjengen med MASSE bagasje og gjør oss klar te å unnskylda. Der står Jean baptiste og e kjempeglad og ønske oss velkommen.

Neste dag på Hotellet sko me møtast kl 09.00. Me prøvde kvelden før å spør om me kunne møta ein time seinare, men det va visst for seint iforhold til bank og andre ting. Så kl 08.55 va me nere i lobbyen og venta. og venta og venta. 10.25 kom han. Og det va visst heilt vanlig. vårt første frustrerte møte med afrika tid.

Når det regne kan ein ikkje rekna med at folk komme. De første morgenane gikk med i kapellet før jobb, noge de fleste gjør. EIn moregn pøsregna det og me sprang, men blei allikavel gjennomvåte. Når me komme te kapellet e me de første som e der. Ikkje presten e der ein gong! etter hvert komme det flere og flere men det va ikkje mange som møtte opp. etterpå på jobb e me o de første så komme. Nattevaktene gikk 1,5 time overtid. Hu eine sykepleieren me jobba med måtte ha med seg babyen på jobb, for barnapikå møtte ikkje opp. Merkelig koss ting kan stoppa opp.

og på operasjon når me fekk inn ein pasient som hadde vert i ei trafikkulykka. Me 3 studentane og dei to medisinstudentane undersøkte litt og bara sto der å venta på at nogen sko undersøka han skikkelig. Han virka veldig dårlig o med høg puls og rask respirasjonsfrekvens. mest sansynlig va det bara sjokk, men det kunne o vert alvorlige ting. itte 10 min går ei av de tyske og spør legen om han har sett på pasienten. Og det hadde han ikkje. Så han kom å tok et raskt overblikk og gikk igjen.

Dei andre 3 jentene hadde noge samme opplevelse på føden o. De gikk nattevakter og nattevaktene sov. Midt på nattå våkna de av at det sto ei dama på dørå og bankte på som sko føda. Så måtte de gå å vekka sykepleierane å sei det. Men de bara la seg litt ner igjen.

Men det e ein som går etter Norsk tid. Det e taxisjåføren! Han komme te og med 10 min før. Fantastisk:)

Reklamer

9 thoughts on “African time

  1. Det er berre å tilpasse seg. Det er faktisk sjukt deileg å leve etter afrika-tid. Lærerne her heime var riktig nok ikkje super-begeistra, men men… 🙂

  2. Så utrolig vittig! XD Men det hørtes veldig frustrerende ut å ikke helt vite når folk kommer, og om de i det hele tatt dukker opp. Litt kulturkræsj altså;) Fine bilder du har tatt! 😀

  3. Hahaha nei det er ikke lett å skjønne seg på det der, og iallefall ikke hvordan de i det hele tatt får noe gjort å rekker ting.. Er akkurat det samme i India og Pakistan!

  4. Åh det e det samme som tyrker tid jo 🙂 Mest irriterende i verden, og har venta mæ grønn noen ganger på de 30 minuttene som fort kan bli 2 timer uten at noen skjønne koffør man blir irritert 😀

  5. Kjenner meg faktisk sykt igjen fra jeg var i Trinidad og Tobago i Karibien. Det var helt likt der..(kanskje noe med at de som bor der er etterkommere av afrikanere?) Vi fikk beskjed om å møte klokken 7 om morgenen, klare for å dra. Men de vi bodde hos som hadde mast på oss om at vi måtte være helt klare klokken 7, de kom tuslende opp i morgenkåpe i 8 tiden.. Huff! :p Vi som skulle være klar 5 minutter før tiden og alt, så kommer de mange timer senere… Og vi kom aldri til skolen faktisk startet..Tror ikke det var så mange som gjorde det!

  6. Hehehe, litt frustrende. Har noe av det samme her, Hawaiian time. Sier de klokken 6 mener de at det er da du skal begynne å stelle deg før du drar. Merkelige greier 😛 Flott bilde av deg!

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s