Fantastiske Fantasia

På Søndag va den store offerfesten te Muslimane her i Ngaoundere, då de ofre ein sau og har ein stor bønnesamling. Idag va det duka for ein stor fest som hette Fantasia. Fantasia er ein oppvisnig av Lamidoen, hans makt og han krigare.

Lamidoen e ein tradisjonell konge, muslimane sin religiøse ledar. I bunn og grunn starta detta i Nigeria for lenge siden. etter kvart har det o kommen i Nord Kamerun. Før hadde dei stor politisk, religiøs og juridisk makt. Han har 4 koner ( det e det som e lovlig her i Kamerun) og mange Konkubiner (elskerinner). Dei e offisielle og ingen Hysjhysj ting som det ville vert i den vestlige delen av verden. Han har mange barn, kor mangen e eg veldig usikker på, men leste på ein blogg at ifjor hadde han 36 barn.. så det e nok flere nå. Det som e litt spesielt e at når det ska velgast ny Lamido e det kun sønner av konkubinene som kan bli valgt. Altså ikkje hans egentlige sønner som han har sammen med konene.

6 festkledde jenter og 2 festkledde guttar e klare for begivenheten:) Han som følgte oss fekk spørsmål og han ville gi fekk ei av oss;)

Her står alle å vente på at lamidoen ska komma ut av Lamidatet. Så ska han ta ein tur til byen før han komme tilbake.

Når han kom ut fekk me fin beskjed om å ta masse bilder;)

Imens de va inne i byen kom ein minister og ordføraren. me fekk komma å sitta oppe på platået med dei. Der får bare «eliten» sitta så me va nok veldig heldige. Me va de einaste damene som va der.

Så kom de tebake. Mange menn kommer galloperande på hest i ein voldsom stor fart.

Og så kom Lamidoen tilbake o.

Landsbyhøvdingar som hilse til ministeren og ordføreren.

Krigsdans.

etterpå fikk me omvisning på lamidatet! Utrolig spennande og kjekke opplevelse

Reklamer

6 thoughts on “Fantastiske Fantasia

  1. Åj dette skulle jeg ønske jeg fikk med meg! For en fasinerende historie, og helt utrolig at det er sønner av elskerinnene som velges over sønner til konene. Hadde ikke vært meg som var en av de mange damene, hehe 🙂

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s