Reiseguide til Riga

20131103-215625.jpg Riga er hovedstaden i Latvia, og baltikums største by, Latvia har en lang historie med å være under andre land, og ble så sent som 1991 frigjort fra Russland. Derfor snakker også mange Russisk. Det er en flott storby, men man har sett det meste om man er der en langhelg.

20131103-230458.jpg Transport. I hovedsak så kan man gå til alt i Riga da det er korte avstander. Taxi er også enkelt og billig, men her er det viktig å velge rett. GRØNN taxi (Baltic taxi) skal være førstevalget, etter det kommer rød. Det er ikke anbefalt å ta de svarte taxiene, her er det desverre mange historier der det ikke har gått så bra for turister. Baltic taxi er forutsigbare, billige og har stort sett vert fin kjøring. Hvis du skal ut fra Riga er tog både billig og bra. Utenom dette er det mye buss og trikk, men det har jeg ikke erfaring med.

20131103-234339.jpg Byvandring. Riga har flotte, kronglete og sjarmerende gater. Her kan man gå i flere timer, og man vil fremdeles finne nye gater.

20131114-230528.jpg Spa. Som de fleste andre østeuropeiske land har spaindustrien virkelig skutt i taket! Mange reiser hot for å få billigere spa, og kvaliteten er også veldig bra. Når jeg var i Riga i 2010 var vi på Espa. Et av rigas flotteste, men også dyreste spa. Her kommer man først til et basseng område hvor man kan svømme ut på taket. Fantastisk! Nå i 2013 reiste vi ut til Jurmala på Jurmala spa hotel. Her var det halvparten av prisen og like god behandling, men her måtte man betalt for å komme til basseng først. Vi bestilte par spa, og det var veldig fint!

20131123-124842.jpg Kjærlighetsbroen. I en liten park i Riga så finner du kjærlighetsbroen. Her kommer nyforelskede par med hengelåser hver sesong. Så mange kommer at de må gå over med tang å klippe dem slik at det er plass til nye. Den latviske tradisjonen er at man først henger på hengelås og kaster nøkkelen i elven når man har giftet seg.

20131123-130041.jpg Elvecruise. I byparken kan man ta en kanalbåt gjennom kanalen og så ut på elva. Et fint avbrekk fra bylivet.

20131123-131915.jpg Rigas parker. Riga har flere små og store parker, her er det fint å sette seg på en benk eller å gå en tur. Helt nydelig på høsten.

20131123-135643.jpg Jurmala, som betyr «seaside» eller «ved havet» er en liten tur ut fra Riga. Vi tok toget noe som var både raskt og billig. Det tok ca 20 min og kostet 15 kr tur/retur. Om du ønsker å ta toget så er Majori hovedstoppet. Her finner du en liten koslig by med spa, mye katter, flotte bygninger og en endeløs strand.

20131123-140250.jpg Mat. I Riga kan man finne både god og billig mat. Emila Gustava Sokolade, her finner man fantastisk sjokolade i alle former. Anbefaler å prøve deres varme sjokolade, da får du en liten kopp med god smeltet sjokolade og for å dempe den kraftige sjokoladesmaken så får du et stort glass vann. Il patio, en flott kjeller med en følelse av italia. Jeg anbefaler dere å prøve deres form for Focaccia med ekstra mozarella. De har også en veldig god dessertpizza. Skyline bar er Rigas absolutt høyeste spisested. Her kan du nyte en flott utsikt, litt dyrt. Streetburger, min absolutte favoritt burger. Her får du økologisk og skikkelig mat. Sweetday cafe, koselig liten cafe. Fint til en lett lunsj eller en pust i bakken. Pankukas, koslig lite spisested med pannekakebuffet. Kuuka kafe, utrolig koslig liten cafe. Her har de veldig gode kaker. Utenom disse var det flere vi gjerne ville gå på men ikke fikk mulighet til. Her har dere dem: Domini canes, La kanna, Bufete gauja, Kafka, Innocent cafe, Istaba, Cafeteria Bonera og Miit.

20131123-150612.jpgJul i Riga. I 2011 var jeg i Riga i desember. Da var byen lyst opp med flotte julelys, og det magiske julemarkedet. Kan anbefales.

Reklamer

5 thoughts on “Reiseguide til Riga

  1. Såå flotte blogg du har og så masse fine bilder fra Riga😊. Håpe det e lika fint nå når eg ska reisa😊.

  2. Så fin guide! Måtte klikke meg inn og småtitte på spa-linkene, ååh, så deilig ut! Kommer absolutt til å snike med meg noen tips herfra om jeg skal til Riga! 😀

  3. Kjempeflott presentasjon med gode beskrivelser og fine bilder! Det frister veldig =) Hvordan er temperaturen i forhold til her? Ganske lik?

    • Så kjekt at du blei inspirert! På sommerhalvåret e det litt varmere enn i norge, og jurmala e ein fin plass for badeferie:) på vinteren blir det ein del kaldare. Vår og høst e vel ganske likt:)

  4. Tilbaketråkk: 2013 | Astridhjerte

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s