Fargerike gulv og dekorative dører

Dag 2 i Marrakech var en skikkelig sightseeing dag, fra tidelig på morgenen til solen gikk ned. Vi var innom mange vakre steder med fargerike gulv og dekorative dører.

Palais Bahia, gulv til tak dekket med fargerike dekorasjoner. Bygget på slutten av 1900- tallet, og var tiltenkt til å være det vakreste som var bygd. Derfor navnet, la bahia – Brilliance.

20140329-220838.jpg

El badi palace – Det usammenlignbare palasset, bygget for Saadian Sultan Ahmad al-Mansur i 1578. Palasset inneholdt 360 rom, og et underjordisk fengsel hvor sultanen holdt fangene sine.

20140329-221336.jpg

Le jardin de Majorelle, den blå hagen. Den franske kunstneren Jacques Majorelle brukte 40 år på å ferdigstille den blå hagen i hjertet av Marrakech. Blåfargen han brukte er blitt så mye omtalt at den nå har navnet, Majorelle blå.

20140329-221935.jpg

Ben Youssef Medersa Koran School. Bak slitte dører, langt inn i souken finner du den gamle koranskolen i Marrakech. Skolen ble grunnlagt på 1400-tallet. Her finner du en flott gård omringet av små rom som gutenne sov i.

20140329-222419.jpg

Jeg, 14 andre reisebloggere og en fotograf fikk denne turen sponset av Sahara Experience og Visit Morocco. Innleggene jeg poster fra turen er fra mitt synspunkt, og meningene mine er ikke kjøpt og betalt. For å lese hva de andre bloggerne skriver så kan du går inn Her for å finne en fullstendig liste.

Reklamer

7 thoughts on “Fargerike gulv og dekorative dører

  1. Det ble nesten for mye mosaikk på en dag. Nesten litt sånn som når en ser fine templer. Til slutt ser du ikke skjønnheten i det.
    Tror jeg ville anbefalt folk å dele det litt opp :O)
    Men her er nok meningene delte!
    Fint å se mye ulikt, iallefall. Majorellehagen var et høydepunkt, selv om jeg var der kort tid.

F

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s